Novine:

  • Rad na najsavremenijim 4D aparatima-Prestige V20 i Accuvix XQ

(Prestige V20)

Opširnije...

  • Laserski tretman ginekološke patologije

GALERIJA

Kalendar trudnoće

Unesite prvi dan Vašeg poslednjeg menstrualnog ciklusa (PM)

__ ________

Kalendar ovulacije

Unesite prvi dan Vašeg poslednjeg menstrualnog ciklusaRazmak između dva ciklusa:

Pretraga

Obzirom da maligna oboljenja dojke prestavljaju jedan od vodećih uzroka obolevanja i umiranja žena u našoj sredini, važnost blagovremene detekcije svih promena i njihovog tretmana predstavlja jedan od osnovnih zadataka brige o ženskom zdravlju.
Budući da se pravi uzrok nastanka raka dojke pouzdano ne zna i pripisuje se mnoštvu faktora, primarna prevencija još uvijek nije potpuno dostupna u sprečavanju raka dojke, iako zdrav način života i ishrane svakako utiče na mogućnost njegove pojave i toka. Stoga je svugde u svetu naglasak na njegovu ranom otkrivanju.
Detaljan anamnestički i fizikalan pregled pacijentkinje nas upućuje o predlogu daljim mera i dijagnostičkih procedura od kojih se u našoj ustanovi obavlja ultrazvučni pregled dojki, kao osnovna neinvazivna procedura bez dokazanog štetnog efekta po zdravlje žene a opet dovoljno pouzdana da u rukama iskusnog  lekara da smernice o daljim koracima na koje će pacijent svakako biti upućen.
U slučaju potrebe pacijenti mogu dobiti svu pomoć i savet u obavljanju drugih dijagnostičkih procedura iz ove oblasti poput mamografije, pregleda dojki metodom magnetne rezonance (MRI scan), biopsije sumnjivih promena, genetskog ispitivanja itd.